Poziv za sudjelovanje na izborima za članove općinskog odbora HDZ-a općine Podstrana i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije s naputkom za kandidiranje

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA OPĆINSKA ORGANIZACIJA HDZ-a OPĆINE PODSTRANA

Ur.broj: 11-20/2020
Podstrana, 06. studenog 2020. godine

Na temelju članka 11. i članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-20/768 od 19. listopada 2020. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), upućujem

P O Z I V
za sudjelovanje na izborima za članove općinskog odbora HDZ-a općine Podstrana i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije s naputkom za kandidiranje

Izbori za članove općinskog odbora HDZ-a općine Podstrana i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije održat će se 22. studenoga 2020. godine na biračkom mjestu na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 3, Podstrana u vremenu od 8,00 do 19,00 sati.

Članovi skupštine općinske organizacije HDZ-a općine Podstrana koju čine članovi (izaslanici) izabrani na izbornim skupštinama temeljnih organizacija i članovi (izaslanici) po položaju (članak 16. stavak 2. Pravilnika) mogu se kandidirati, birati i biti birani:
- za članove općinskog odbora
- za izaslanike na izbornu skupštinu županijske organizacije.

Obrasci kandidature i obrasci za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi za izbor članova općinskog odbora i za izbor članova (izaslanika) za skupštinu županijske organizacije HDZ-a, mogu se preuzeti od 6. studenog 2020. godine u općinskom izbornom povjerenstvu, tel.: 091/572 7741, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kandidature za članove općinskog odbora i kandidature za članove (izaslanike) na skupštinu županijske organizacije Splitsko-dalmatinske županije podržane s najmanje 5% potpisa članova skupštine, ali ne s manje od 5 potpisa, podnose se na propisanim obrascima najkasnije 48 sati prije održavanja izbora, dakle, do 20. studenoga 2020. godine do 8,00 sati, općinskom izbornom povjerenstvu HDZ-a općine Podstrana osobno ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Općinsko odnosno županijsko izborno povjerenstvo će po završetku kandidacijskog postupka utvrditi ispravnost potpisa potpore i pravovaljanost kandidatura, utvrditi liste kandidata (izborne liste) te ih odmah po utvrđivanu javno objaviti, a obavezno na mrežnim stranicama općinske odnosno županijske organizacije HDZ-a.

Predsjednik
Općinske organizacije HDZ-a
općine Podstrana
Jelena Polić

_______________________

Koristimo kolačiće
http://hdz-podstrana.com/ koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke cookie/kolačići mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.