NAPUTAK O NAČINU, UVJETIMA I ROKOVIMA KANDIDIRANJA NA DUŽNOSTI I U TIJELA KOJA SE BIRAJU NA IZBORNOJ SKUPŠTINI OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE PODSTRANA

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA

OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO  OPĆINE PODSTRANA

 

Na temelju članka 11. stavak 2. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Ur.br: 05-20/768 od 19. listopada 2020. godine, općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a općine Podstrana, na sjednici održanoj  ___. ___________ 2020. godine, donijelo je:

N A P U T A K 

O NAČINU, UVJETIMA I ROKOVIMA KANDIDIRANJA NA 

DUŽNOSTI I U TIJELA KOJA SE BIRAJU NA IZBORNOJ SKUPŠTINI OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE PODSTRANA

  1. Članovi općinske odnosno izaslanici općinske organizacije HDZ-a općine Podstrana, koji ujedno čine izbornu skupštinu općinske organizacije, mogu se kandidirati, birati i biti birani na dužnosti i u tijela koja se biraju na skupštini, sukladno odredbama Pravilnika o unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

 

  1. Na izbornoj skupštini općinske organizacije biraju se:
  1. Članovi općinskog odbora 
  2. izaslanici na izbornu skupštinu županijske organizacije

 

  1. Kandidature za dužnosti i tijela (iz točke 2.) koja se na skupštini podnose se na propisanim obrascima najkasnije 48. sati prije održavanja izborne skupštine odnosno najkasnije do      20. studenog 2020. godine do 08,00 sati općinskom izbornom povjerenstvu općine Podstrana osobno ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

  1. Obrasci kandidature mogu se preuzeti u općinskom izbornom povjerenstvu od 06. studenog 2020. godine na način da ih se zatraži osobno, e-mailom na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili kontaktiranjem na telefon broj: 091/572 7741.

 

  1. Kandidature za dužnosti i tijela koja se biraju na izbornoj skupštini moraju biti podržane s najmanje 5% potpisa ukupnog broja članova skupštine /izaslanika, odnosno s 20 potpisa članova.

 

  1. Općinsko izborno povjerenstvo će po završetku kandidacijskog postupka utvrditi ispravnost potpisa podrške i pravovaljanost kandidatura te utvrditi liste kandidata (izborne liste) za dužnosti i tijela koja se biraju na izbornoj skupštini navodeći kandidate na listi prema abecednom redu prezimena.

 

  1. Izborni postupak na izbornoj skupštini provodi izborno povjerenstvo koji će utvrđene liste kandidata (izborne liste) pripremiti te neposredno provesti izbore za dužnosti i tijela koja se biraju.

 

Ur.broj: 11-2020

Podstrana, 09. studenog 2020.

 

Predsjednik

      OIP-a HDZ-a općine Podstrana

Jelena Polić

_______________________

Koristimo kolačiće
http://hdz-podstrana.com/ koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke cookie/kolačići mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.